Potvrzení věku

Obsah těchto stránek je určen osobám starším 18 let.

Potvrzuji, že jsem starší 18 let

Mixologie

Recepty koktejlů pro vaší inspiraci

Nejoblíbenější koktejly

Nejoblíbenější koktejly

Romance

  • 4 cl Radhošťská Hořká ®
  • šťáva z 1⁄2 limetky
  • 3 bs šípkové marmelády
  • 1 cl cukrového sirupu
  • 2 cl portského vína Ruby

Postup

Do shakeru nalijeme Radhošťskou Hořkou ® , limetovou šťávu, přidáme marmeládu a cukrový sirup, protřepeme na bloku ledu, či velkých kostkách a přes double strainer vlijeme do nachlazené sklenice na blok ledu, či velké kostky ledu. Dolijeme portským vínem. Ozdobíme sušeným mangem. Můžeme přidat také sušené šípky.

Lavender

  • 5 cl Radhošťská Hořká ® fúzovaná sušenou levandulí
  • 1,5 cl javorového sirupu
  • šťáva z 1⁄2 citrónu
  • vaječný bílek
  • 4 kapky čokoládových bitter's

Postup

do shakeru vložíme jednotlivé ingredience, bílek vkládáme Jako poslední a provedeme dryshake (blendr nebo v rukou). Po napěnění bílku vložíme blok nebo velké kostky ledu a shakerujeme. Poté přes double strainer vlijeme do nachlazené sour glass na stopce a zakapeme čokoládovými bitter's. Napěněný cocktail ozdobíme sušeným květem levandule.

Herballemonade

  • 4 cl Radhošťská Hořká ®
  • 2 cl cukrového sirupu
  • šťáva z 1⁄2 citrónu
  • 2 dl sody

Postup

Do vychlazené sklenice vložíme 3 velké kostky ledu (tak, aby pokryly 3⁄4 objemu) a vlijeme jednotlivě ingredience, zalijeme sodou a od spodu promíchneme. Obstříkneme oleji z citrónové kůry a položíme na horní část sklenice společně s luční kytičkou. V letních měsících můžeme přidat bazalku.

Madeira

  • 4 cl Radhošťská Hořká ®
  • 2 cl cukrového sirupu
  • šťáva z 1⁄2 citrónu
  • 1 cl portského vína Ruby
  • 2 dl sody

Postup

Do vychlazené sklenice vložíme 3 velké kostky ledu (tak, aby pokryly 3⁄4 objemu) a vlijeme ingredience, zalijeme sodou a od spodu promíchneme. Obstříkneme oleji z citrónové kůry a položíme jej na vrch drinku.

Friendship

  • 1,5 cl Radhošťská Hořká ®
  • 2 cl TATRATEA 27%
  • 2 cl Cinzano Rosso
  • 2 dash Peychaud's bitter's
  • pomerančový zest

Postup

Vychlazenou whisky glass naplníme velkým blokem ledu či velkými kostkami ledu, zastříkneme bitter's a vlijeme postupně ingredience. Vymícháme barovou lžičkou a zastříkneme éterickými oleji z grepové kůry. Zest pak vložíme na okraj sklenice.

Riedigost

  • 1,5 cl Radhošťská Hořká ®
  • 3 cl Rye whiskey Bulleyt
  • 3 cl V.S.O.P. Cognac
  • 1 cl cukrového sirupu
  • 2 dash Peychaud's bitter's

Postup

Míchací sklenici zastříkneme bitter's a vlijeme jednotlivě ingredience, zasypeme úměrně ledem a vymícháme. Přes strainer vlijeme do vychlazené sklenice a ozdobíme grepovým zestem.

Spring Breeze

  • 3 cl Radhošťská Hořká ®
  • 1,5 cl Grand Marnier
  • šťáva z 1⁄2 citrónu
  • 1 cl datlového sirupu

Postup

Do shakeru vložíme jednotlivé ingredience a protřepeme. Technikou double strainer vlijeme do vychlazené sklenice na velkou kostku ledu a ozdobíme usušeným lučním kvítím.

K.O.H.N.

  • 5 cl Radhošťská Hořká ®
  • 3 cl limetové šťávy
  • 1,5 cl sirupu z Agáve
  • 2 cl bílku
  • 3 kapky čokoládových bitter's

Postup

Jednotlivé ingredience vlijeme do shakeru s bílkem na konec a provedeme dryshake. Po napěnění obsahu vložíme blok ledu či velké kostky a vytřepeme. Po natřepání cocktailu vlijeme technikou double strainer do vychlazené sklenice a ozdobíme citrónovým řezem z kůry.