Potvrzení věku

Obsah těchto stránek je určen osobám starším 18 let.

Potvrzuji, že jsem starší 18 let

Mixologie

Recepty koktejlů pro vaší inspiraci

Nejoblíbenější koktejly

Nejoblíbenější koktejly

Merulê

  • 3 cl Meruňkovice Collection 1850
  • 3 cl Baileys
  • 1 cl čajovo-medový sirup
  • 1 cl smetana
  • 3 kapky čokoládové Bitters
  • řez hořké čokolády na ozdobu

Postup

Nachladíme sklenici na stopce. Do šejkru postupně dávkujeme Meruňkovici, Baileys, čajovo-medový sirup, smetanu a 3 kapky čokoládových Bitters. Do ¾ šejkru nasypeme kostky ledu a řádně prošejkrujeme. Přes strainer a klasické sítko (double strainer) nalijeme do vychlazené sklenice a vložíme řez hořké čokolády.

Willi Willi

  • 4 cl Williams Collection 1850
  • 1,5 dcl Cider
  • 1 cl citrónová šťáva
  • hruška a jablko na ozdobu

Postup

Nachladíme si sklenici o objemu 0,3 l (highball). Do sklenice postupně nalijeme Hruškovici Williams a citrónovou šťávu. Zhruba do ¾ sklenice nasypeme kostky ledu a teprve až nyní zalijeme Ciderem. Na závěr vše ozdobíme plátkem hrušky a jablka.

Uniqum

  • 4 cl Hruškovice Collection 1850
  • 1,5 dcl Tonic
  • 1 cl citrónová šťáva
  • řapíkatý celer na ozdobu

Postup

Nachladíme sklenici o objemu 0,3 l (highball). Ingredience dávkujeme přímo do sklenice v tomto pořadí - Hruškovice, citrónová šťáva a tonik. Do ¾ sklenice nasypeme kostky ledu a dolijeme tonikem. Do sklenice, mezi kostky ledu, vsuneme řapíkatý celer, nakrájený na centimetrový hranol, převyšující okraj sklenice asi o 2 cm.

Missionary

  • 4 cl Slivovice Collection 1850
  • 1,5 dcl Nativa Green tea lemon
  • 1 cl citrónová šťáva
  • řapíkatý celer na ozdobu

Postup

Nachladíme sklenici o objemu 0,3 l (highball). Ingredience dávkujeme do sklenice v tomto pořadí - Slivovice, citrónová šťáva a ledový zelený čaj. Do ¾ sklenice nasypeme kostky ledu a případně dolijeme ledovým čajem. Do sklenice, mezi kostky ledu, vsuneme řapíkatý celer, nakrájený na centimetrový hranol, převyšující okraj sklenice asi o 2 cm.

Bonvivant ́s Sour

  • 4 cl Meruňkovice Collection 1850
  • 2 cl citrónová šťáva
  • 1,5 cl vaječný bílek
  • 1 cl cukrový sirup
  • 5 kapek čokoládové Bitters

Postup

Nachladíme sklenici na stopce. Do šejkru postupně dávkujeme bílek, Meruňkovici, citrónovou šťávu a cukrový sirup. Následně vše jemně našleháme metličkou (případně můžeme použít „dry shake“). Zasypeme kostky ledu a řádně prošejkrujeme. Přes double stainer nalijeme do připravené sklenice a ozdobíme pár kapkami čokoládových Bitters.

Plummer

  • 2 cl Slivovice Collection 1850
  • 1 cl medová voda (poměr 1:1)
  • 2 cl citrónová šťáva
  • 1,5 dcl černý čaj
  • hřebíček a citrónová kůra na ozdobu

Postup

Nejprve si uvaříme černý čaj, který osladíme medem a zakápneme citrónovou šťávou. Do šálku dávkujeme Slivovici, kterou zalijeme čajem a nakonec vše ozdobíme citrónovou kůrou, propíchanou hřebíčkem.

WarmUp

  • 4 cl Williams Collection 1850
  • 1,5 dcl zázvorové pivo
  • (v případě potřeby dosladit cukrem)
  • 1 celá skořice
  • 1 celý badyán
  • skořice a badyán na ozdobu

Postup

Do šálku dávkujeme Hruškovici Williams, kterou zalijeme svařeným zázvorovým pivem se skořicí a badyánem. Skořici a badyán použijeme také v závěru na ozdobu.

Grand Prix

  • 3 cl Hruškovice Collection 1850
  • 1 cl Grand Marnier
  • 3 cl ananasový džus
  • 1 cl limetová šťáva
  • střik Grenadiny
  • broskev nebo mango na ozdobu

Postup

Nachladíme sklenici na stopce. Do šejkru postupně dávkujeme všechny ingredience - Hruškovice, pomerančový likér (doporučujeme Grand Marnier), ananasový džus a střik Grenadiny. Do šejkru nasypeme kostky ledu a řádně vše prošejkrujeme. Hotový koktejl nalijeme přes double strainer do vychlazené sklenice a nakonec ozdobíme plátkem broskve nebo manga.

Romance

  • 4 cl Radhošťská Hořká ®
  • šťáva z 1⁄2 limetky
  • 3 bs šípkové marmelády
  • 1 cl cukrového sirupu
  • 2 cl portského vína Ruby

Postup

Do shakeru nalijeme Radhošťskou Hořkou ® , limetovou šťávu, přidáme marmeládu a cukrový sirup, protřepeme na bloku ledu, či velkých kostkách a přes double strainer vlijeme do nachlazené sklenice na blok ledu, či velké kostky ledu. Dolijeme portským vínem. Ozdobíme sušeným mangem. Můžeme přidat také sušené šípky.

Lavender

  • 5 cl Radhošťská Hořká ® fúzovaná sušenou levandulí
  • 1,5 cl javorového sirupu
  • šťáva z 1⁄2 citrónu
  • vaječný bílek
  • 4 kapky čokoládových bitter's

Postup

do shakeru vložíme jednotlivé ingredience, bílek vkládáme Jako poslední a provedeme dryshake (blendr nebo v rukou). Po napěnění bílku vložíme blok nebo velké kostky ledu a shakerujeme. Poté přes double strainer vlijeme do nachlazené sour glass na stopce a zakapeme čokoládovými bitter's. Napěněný cocktail ozdobíme sušeným květem levandule.

Herballemonade

  • 4 cl Radhošťská Hořká ®
  • 2 cl cukrového sirupu
  • šťáva z 1⁄2 citrónu
  • 2 dl sody

Postup

Do vychlazené sklenice vložíme 3 velké kostky ledu (tak, aby pokryly 3⁄4 objemu) a vlijeme jednotlivě ingredience, zalijeme sodou a od spodu promíchneme. Obstříkneme oleji z citrónové kůry a položíme na horní část sklenice společně s luční kytičkou. V letních měsících můžeme přidat bazalku.

Madeira

  • 4 cl Radhošťská Hořká ®
  • 2 cl cukrového sirupu
  • šťáva z 1⁄2 citrónu
  • 1 cl portského vína Ruby
  • 2 dl sody

Postup

Do vychlazené sklenice vložíme 3 velké kostky ledu (tak, aby pokryly 3⁄4 objemu) a vlijeme ingredience, zalijeme sodou a od spodu promíchneme. Obstříkneme oleji z citrónové kůry a položíme jej na vrch drinku.

Friendship

  • 1,5 cl Radhošťská Hořká ®
  • 2 cl TATRATEA 27%
  • 2 cl Cinzano Rosso
  • 2 dash Peychaud's bitter's
  • pomerančový zest

Postup

Vychlazenou whisky glass naplníme velkým blokem ledu či velkými kostkami ledu, zastříkneme bitter's a vlijeme postupně ingredience. Vymícháme barovou lžičkou a zastříkneme éterickými oleji z grepové kůry. Zest pak vložíme na okraj sklenice.

Riedigost

  • 1,5 cl Radhošťská Hořká ®
  • 3 cl Rye whiskey Bulleyt
  • 3 cl V.S.O.P. Cognac
  • 1 cl cukrového sirupu
  • 2 dash Peychaud's bitter's

Postup

Míchací sklenici zastříkneme bitter's a vlijeme jednotlivě ingredience, zasypeme úměrně ledem a vymícháme. Přes strainer vlijeme do vychlazené sklenice a ozdobíme grepovým zestem.

Spring Breeze

  • 3 cl Radhošťská Hořká ®
  • 1,5 cl Grand Marnier
  • šťáva z 1⁄2 citrónu
  • 1 cl datlového sirupu

Postup

Do shakeru vložíme jednotlivé ingredience a protřepeme. Technikou double strainer vlijeme do vychlazené sklenice na velkou kostku ledu a ozdobíme usušeným lučním kvítím.

K.O.H.N.

  • 5 cl Radhošťská Hořká ®
  • 3 cl limetové šťávy
  • 1,5 cl sirupu z Agáve
  • 2 cl bílku
  • 3 kapky čokoládových bitter's

Postup

Jednotlivé ingredience vlijeme do shakeru s bílkem na konec a provedeme dryshake. Po napěnění obsahu vložíme blok ledu či velké kostky a vytřepeme. Po natřepání cocktailu vlijeme technikou double strainer do vychlazené sklenice a ozdobíme citrónovým řezem z kůry.