Mixologie
Recepty koktejlů pro vaší inspiraci
Nejoblíbenější koktejly
Nejoblíbenější koktejly
Romance
- 4 cl Radhošťská Hořká ®
- šťáva z 1⁄2 limetky
- 3 bs šípkové marmelády
- 1 cl cukrového sirupu
- 2 cl portského vína Ruby
Postup
Do shakeru nalijeme Radhošťskou Hořkou ® , limetovou šťávu, přidáme marmeládu a cukrový sirup, protřepeme na bloku ledu, či velkých kostkách a přes double strainer vlijeme do nachlazené sklenice na blok ledu, či velké kostky ledu. Dolijeme portským vínem. Ozdobíme sušeným mangem. Můžeme přidat také sušené šípky.
Lavender
- 5 cl Radhošťská Hořká ® fúzovaná sušenou levandulí
- 1,5 cl javorového sirupu
- šťáva z 1⁄2 citrónu
- vaječný bílek
- 4 kapky čokoládových bitter's
Postup
do shakeru vložíme jednotlivé ingredience, bílek vkládáme Jako poslední a provedeme dryshake (blendr nebo v rukou). Po napěnění bílku vložíme blok nebo velké kostky ledu a shakerujeme. Poté přes double strainer vlijeme do nachlazené sour glass na stopce a zakapeme čokoládovými bitter's. Napěněný cocktail ozdobíme sušeným květem levandule.
Herballemonade
- 4 cl Radhošťská Hořká ®
- 2 cl cukrového sirupu
- šťáva z 1⁄2 citrónu
- 2 dl sody
Postup
Do vychlazené sklenice vložíme 3 velké kostky ledu (tak, aby pokryly 3⁄4 objemu) a vlijeme jednotlivě ingredience, zalijeme sodou a od spodu promíchneme. Obstříkneme oleji z citrónové kůry a položíme na horní část sklenice společně s luční kytičkou. V letních měsících můžeme přidat bazalku.
Madeira
- 4 cl Radhošťská Hořká ®
- 2 cl cukrového sirupu
- šťáva z 1⁄2 citrónu
- 1 cl portského vína Ruby
- 2 dl sody
Postup
Do vychlazené sklenice vložíme 3 velké kostky ledu (tak, aby pokryly 3⁄4 objemu) a vlijeme ingredience, zalijeme sodou a od spodu promíchneme. Obstříkneme oleji z citrónové kůry a položíme jej na vrch drinku.
Friendship
- 1,5 cl Radhošťská Hořká ®
- 2 cl TATRATEA 27%
- 2 cl Cinzano Rosso
- 2 dash Peychaud's bitter's
- pomerančový zest
Postup
Vychlazenou whisky glass naplníme velkým blokem ledu či velkými kostkami ledu, zastříkneme bitter's a vlijeme postupně ingredience. Vymícháme barovou lžičkou a zastříkneme éterickými oleji z grepové kůry. Zest pak vložíme na okraj sklenice.
Riedigost
- 1,5 cl Radhošťská Hořká ®
- 3 cl Rye whiskey Bulleyt
- 3 cl V.S.O.P. Cognac
- 1 cl cukrového sirupu
- 2 dash Peychaud's bitter's
Postup
Míchací sklenici zastříkneme bitter's a vlijeme jednotlivě ingredience, zasypeme úměrně ledem a vymícháme. Přes strainer vlijeme do vychlazené sklenice a ozdobíme grepovým zestem.
Spring Breeze
- 3 cl Radhošťská Hořká ®
- 1,5 cl Grand Marnier
- šťáva z 1⁄2 citrónu
- 1 cl datlového sirupu
Postup
Do shakeru vložíme jednotlivé ingredience a protřepeme. Technikou double strainer vlijeme do vychlazené sklenice na velkou kostku ledu a ozdobíme usušeným lučním kvítím.
K.O.H.N.
- 5 cl Radhošťská Hořká ®
- 3 cl limetové šťávy
- 1,5 cl sirupu z Agáve
- 2 cl bílku
- 3 kapky čokoládových bitter's
Postup
Jednotlivé ingredience vlijeme do shakeru s bílkem na konec a provedeme dryshake. Po napěnění obsahu vložíme blok ledu či velké kostky a vytřepeme. Po natřepání cocktailu vlijeme technikou double strainer do vychlazené sklenice a ozdobíme citrónovým řezem z kůry.
Namíchali jste si vlastní koktejl
z FLERET COLLECTION 1850?
Podělte se o něj s ostatními. Ty nejlepší a nejoriginálnější recepty odměníme!