Potvrzení věku

Obsah těchto stránek je určen osobám starším 18 let.

Potvrzuji, že jsem starší 18 let

O nás

Fleret - Naše vize a mise

Rozšiřujeme výrobu špičkových ovocných destilátů a tradičních lihovin, které svou kvalitou a atraktivním designem oslovují široké spektrum zákazníků.

  • Stavíme na tradičních recepturách a osobní péči o každou lahev, a zároveň investujeme do nových výrobních technologií a automatizačních procesů.
  • Díky dravému marketingu, obchodní reprezentaci a špičkovým produktům chceme patřit mezi nejznámější destilerky v ČR se stoupajícím podílem exportu do zahraničí.
  • Rozšiřujeme distribuci do maloobchodu i sítě HoReCa, jejímž prostřednictvím jsou naše produkty dostupné po celé České republice.
  • Nadále se budeme hlásit k Beskydům; naše produkty nesou pečeť jejich krásné přírody, z níž čerpáme čistou pramenitou vodu, ovoce i horské byliny.

O destilérce

Výběr prvotřídního ovoce, průzračná beskydská voda, receptury staré více než sto let a osobní přístup ke každé lahvi. To je základem produkce destilerky FLERET. Naše ovocné destiláty a tradiční lihoviny, vyráběné ve Frenštátu pod Radhoštěm, oslnily porotce na několika světových soutěžích.

Zakládáme si na tradičních recepturách a na špičkových surovinách. Opíráme se o zkušený tým znalců, kteří za značkou FLERET stojí od obnovení výroby v roce 1993. Zvyšující se poptávce na domácím i zahraničním trhu vycházíme vstříc rozšiřováním a modernizací výroby.

Každá lahev se značkou FLERET nese pečeť lidských rukou. A podobně blízko jsme i koncovým spotřebitelům. S ohledem na jejich přání jsme tradiční řady destilátů a lihovin rozšířili o prémiovou řadu Collection 1850, včetně limitovaných značek. S tím souvisí i proměna designu lahví i etiket u všech našich produktů.

Naše kolekce oslovuje široké spektrum zákazníků: od mladších spotřebitelů, kteří vyhledávají naše koktejly, přes patrioty opěvující Radhošťskou Hořkou až po náročnou klientelu oceňující prémiové kolekce.

Historie

  • 1850
    První zmínky o výrobě ovocných destilátů ve Frenštátě pod Radhoštěm
  • 1948
    Velkopalírna byla znárodněna a následně zrušena; a to přesto, že přežila i období Protektorátu
  • 1993
    Obnovení výroby destilátů díky znalostem posledního míchače z původní velkopalírny
  • 1995
    Frenštátská Hořká získává nejvyšší ohodnocení v soutěži Zlatá Salima
  • 2000
    -
    2003
    V destilérce se vyrábělo 32 produktů a až cca 90 dárkových edicí
  • 2007
    Rozšíření produkce o tradiční beskydské destiláty a zastoupení distribuční společností Czechoslovak Spirit
  • 2013
    Zahájení redesignu portfolia FLERET a práce na nových produktech
  • 2014
    První cenné úspěchy z mezinárodních soutěží International Spirits Challenge v Londýně a v San Francisku
  • 2016
    Další čtyři medaile z nejvýznamnější mezinárodní soutěže San Francisco World Spirits Competition

Výroba

Přestože si zakládáme na tradičních recepturách a výrobě osvědčené po desítky let, naše produkty vznikají v moderní destilerce ve Frenštátu pod Radhoštěm. Základem jsou prvotřídní ingredience s čerstvou beskydskou vodou a kvalitním ovocem na prvním místě.

Provoz destilerky neustále modernizujeme. Ačkoliv dbáme na osobním přístupu ke každé lahvi s ovocným destilátem nebo tradiční lihovinou, investovali jsme do výkonné stáčení linky i balírny. To nám umožňuje uspokojovat stoupající poptávku po našich produktech.

V plánu máme výstavbu nového závodu s nejmodernějšími technologiemi v potravinářství, které nám pomohou ještě více urychlit expedici a vyhovět individuálním přáním v rámci řetězce odběratelů. Expanze výroby rovněž dokládá postupné rozšiřování portfolia destilerky FLERET.

Podívejte se do výroby

Náš tým

Václav VognarProvozní ředitel
František DeákVedoucí pálenice
Petr JosefVedoucí skladu
Dalibor JuračákHlavní technik
Václav VognarProvozní ředitel

Václav Vognar dohlíží na plynulý chod destilérky FLERET. Má bohaté zkušenosti ze zahraničí, které uplatňuje zejména při vývoji nových produktů, ale i pro zdokonalování stávajících tradičních ovocných destilátů.

  • Řídí chod celé destilérky
  • Kontroluje výrobu a produkty, které se v destilérce vyrábí
  • Má na starosti přípravu a vývoj nových produktů
  • Plánuje výrobu
  • Zajišťuje výběr a nákup ovoce pro výrobu ovocných destilátů
  • Dohlíží na finanční a ekonomické záležitosti destilérky
František DeákVedoucí pálenice

František Deák se v destilérce stará především o destilační kotle. Pečlivě hlídá průběh pálení a kvalitu výsledného destilátu.

  • Kontroluje průběh destilace
  • Organizuje a řídí průběh destilace
  • Stará se o funkčnost destilačních zařízení
  • Kontroluje kvalitu destilátu
Petr JosefVedoucí skladu

Vše na svém místě a vždy vše připravené. Díky Petru Josefovi jsme v destilérce vždy připraveni na další výrobu produktů.

  • Hlídá stav zásob ve výrobě
  • Přijímá zboží a organizuje uložení ve skladu
  • Pomáhá při míchání produktů (asistence J. Vojkovské)
  • Stará se o správnou manipulaci a uložení destilátu (z výroby do zásobníků, ze zásobníků do míchárny a posléze na linku)
Dalibor JuračákHlavní technik

Aby ve výrobě vše hladce fungovalo a žádné technické zařízení nebylo překážkou, o to se stará Dalibor Juračák.

  • Nastavení výrobní linky a všech zařízení v destilérce
  • V rámci vývoje nových designů lahví se podílí na „modernizaci“ výrobní linky – navrhuje nové komponenty
  • Řídí a organizuje stáčení, hlídá hladký průběh stáčení

Lokalita

Palčivé, neúprosné, divoké... I tak popisují znalci naše nejvýchodnější hory - Beskydy. Jejich příroda je ale obdobně přímočaře krásná, podmanivá a hlavně místy ještě panenská. Všechny tyto vlastnosti se promítají do místní gastronomie a mohli bychom tak popsat i produkty nesoucí pečeť destilérky FLERET.
Beskydy jsou drsné hory. I když nejsou v České republice zdaleka nejvyšší, život v nich byl a je neméně tvrdý. Díky tomu si uchovaly svou autentičnost a silnou atmosféru. Podobně jako naše ovocné destiláty a tradiční lihoviny.

Z beskydské přírody si bereme vodu, byliny, paměť... A oplácíme jí to zájmem a podporou její ochrany. Snažíme se otevřít Beskydy novým návštěvníkům. Takovým, kteří budou respektovat zákony zdejší přírody a všech jejích obyvatel.
Vrací nám to každé jaro a léto neopakovatelnou směsicí vůní a barev. Mnohé z nich nás inspirují při přípravě nových produktů destilerky FLERET. Značky, která bude s divokrásnými Beskydy navždy neodmyslitelně svázána.

Přijeďte zažít Beskydy a ochutnat FLERET!